Pentru întoarcerea lui Vlad Cubreacov

29 mai 2002

In lupta împotriva răului, luptă care se duce de la căderea îngerilor şi până la sfârşitul veacului, omenirea se înscrie în rândurile celor care duc lupta cea bună, sau în rândurile celor care duc lupta cea rea.

Acesta este un război întru cuvânt. Dar câmpul lui de bătaie nu este un loc geografic, inert sau neutru, ci este inima fiecăruia dintre noi. Si noi decidem dacă în acest război câştigă Dumnezeu sau satana, căci este o luptă a fiecăruia dintre noi şi victoria sau înfrângerea este a fiecăruia şi răspunderea este tot a fiecăruia.

Din când în când, dintre luptătorii pentru bine, Dumnezeu alege pe unii pentru martiraj. Aceştia sunt purtătorii de biruinţă.

Alegerea o face Iisus, poate pentru că cel ales este, cu adevărat, purtător de biruinţă, in special, sau poate pentru ca cel ales sa fie întărit în luptă, curăţat de îndoieli şi de frică, pentru că în el sunt toate premizele victoriosului.

Pe Vlad Dumnezeu l-a ales pentru apartenenţa lui la această a doua categorie. Voi şti de acum, spune el, cum să lupt mai bine şi mai eficient.

Dumnezeu l-a instruit prin suferinţă, prin lupta împotriva disperării în pustiul necunoaşterii în care l-a aruncat spre o mai bună călire a sufletului, spre o mai profundă gândire şi înţelegere a modului de luptă întru cuvânt şi spre a-l face mai responsabil şi mai sagage în alegerea mijloacelor de luptă, căci “Lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva domniilor, a stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii răspândite în văzduhuri.” (Efeseni 6: 12)

Dumnezeu l-a uns pe Vlad cu semnul înţelegerii şi al biruinţei şi l-a pus în fruntea războiului întru cuvânt care se duce local, căci una este organizarea cerească a războiului şi alta cea lumească. Vlad este biruitor în duh, pentru că a fost învăţat de îngerul Domnului să cunoască şi frica, şi disperarea, să-şi cunoască adâncul sufletului omenesc şi această ungere în spirit este neştearsă. Si îngerul Domnului i-a deschis încă o pereche de ochi –ai sufletului – aşa cum mi-a deschis şi mie cândva.

Hristos a înviat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s