Abolirea Crăciunului

Patrick J. Buchanan

Când eram copil, Kensington era un sat la o jumătate de oră la Nord de Chevy Chase Circle unde, într’o sală îngheţată, copiii catolici jucau basketbal. Montgomery County era un fel de dormitor suburban pentru D.C. Dincolo de acest loc nu mai exista nimic, în afară de drumul spre Rockville.

Toamna aceasta, ambele orăşele au ajuns faimoase în toată lumea, ca citadele al liberalismului wacko. Consiliul din Montgomery County a votat o amendă de cinci sute de dolari pentru proprietarul care lasă să pătrundă fumul de ţigară în casa vecinului. Si Consiliul Kensingtonului a votat epurarea lui Moş Crăciun din tradiţia de 30 de ani reprezentată prin iluminarea unui brad în faţa primăriei oraşului.

De ce Talibanii din Kensington l-au alungat pe Santa Claus? Ne răspunde primarul oraşului: “Pentru că, două familii au considerat că se vor simţi inconfortabile cu el făcând parte din eveniment (aprinderea bradului nn). Ebeneezer Scrouge simţea la fel. Acum, poate că acesta nu este chiar în spiritul Crăciunului, dar trebuie spus, aşa cum o spune atât de bine scriitorul Piatak în Cronicles:

Spiritul care caută să alunge pe Santa şi care L-a alungat deja pe Iisus din sărbătorirea Crăciunului nu este un spirit de toleranţă, ci unul de ură, resentiment şi invidie.

Si de ce să primeze numărul foarte mic al celor care nu-l vor pe Moş Crăciun faţă de numărul mare al celor care îl iubesc? Multiculturaliştii spun că prăznuirea Crăciunului “îi face pe necreştini să se simtă excluşi.”Eu sunt foarte sceptic în această privinţă, chiar dacă multiculturaliştii au dreptate”, spune Piatak. “Cât de mult trebuie să ne pese nouă de cei care se simt excluşi… Nu putem să ascundem la infinit realitatea că necreştinii sunt o minoritate în America şi că suprimarea prăznuirii pentru majoritate pare un preţ prea mare pentru a îngădui unor suflete prea sensibile să trăiască într’o confortabilă iluzie.”

Mai mult decât atât, el adaugă: “Crăciunul, în America, n’a fost niciodată marcat de progromuri sau de alte exprimării ale urii, ci, dimpotrivă, de nenumărate acte caritabile şi de blândeţă. De prăznuirea publică a Crăciunului s’au putut bucura atât necreştinii cât şi creştinii. Si mulţi s’au bucurat într’adevăr. Cunosc mulţi necreştini care iubesc Crăciunul în mod special, muzica de Crăciun, filmele de Crăciun.”

Sub auspiciile unei adevărate toleranţe, copii de şcoală ai căror părinţi nu vor ca fiii lor să participe la colindele de Crăciun sau la scenele legate de ele, sunt scutiţi, dar toţi necreştinii sunt invitaţi la sărbătorire. Dar cum bine ştiu şi multiculturaliştii, rezultatul acestei alegeri libere este, aproape totdeauna, o sarbătorire universală a Crăciunului în public. Si ei nu pot suferi aceasta, pentru că agenda lor este de a exclude din viaţa publică credinţa creştină care a dat naştere civilizaţiei occidentale, pentru că ei consideră că civilizaţia occidentală a fost o nenorocire pentru umanitate. Aşa cum spune marele multiculturalist Jesse Jackson: “Hey, hey, ho, ho, civilizaţia occidentală trebuie să plece!”

“Europa este credinţă şi credinţa este Europa!” afirmă scriitorul catolic Hillaire Belloc. Piatak se face ecoul lui Belloc: Crăciunul “a fost principala sărbătoare a celei mai creative civilizaţii a lumii pe durata a mai mult decât un mileniu. Ea a inspirat cu profuziune arta, arhitectura, literatura şi muzica; iubirea pentru Crăciun duce la o mai adâncă iubire a întregei noastre civilizaţii. Giotto nu a pictat niciodată o scenă Kwanzaa, Bach nu acompus un Oratoriu Hannuka şi Dickens nu a prezentat vreun “Colind de Ramadan”. Si nimeni comparabil lor nu a făcut-o vreodată.”

Intr’adevăr, Naşterea lui Hristos a inspirat mai multe mari pânze, muzică şi sculpturi decât orice alt eveniment istoric. “La urma urmelor, scrie Piatak, noi trebuie sa avem libertatea de a sărbători Crăciunul cu veselie şi în mod public, pentru ca este o sărbătoare mare şi pentru că este sărbătoarea noastră, una din gloriile care încununează cultura occidentală care a dat naştere Americii şi care încă ne mai susţine pe noi toţi.

Atunci de ce oare nu ne este îngăduit s’o facem? De ce să nu sărbătorim, cum am făcut-o de 200 de ani, Naşterea Mântuitorului, ziua în care Dumnezeu S’a făcut om, pentru a deschide poarta cerurile pentru noi şi pentru a aduce oamenilor nădejdea mântuirii?

Răspunsul: deoarece Constituţia noastră a fost confiscată de bigoţii în robe negre care au pervertit-o pentru a descreştina America. Si noi i-am lăsat să o facă; în al doilea rând, deoarece creştinii au devenit o grupare intimidată, care îngăduie să fie daţi de o parte şi chiar îngăduie ca Mântuitorul lor să nu mai fie sărbătorit, de teamă de a nu fi acuzaţi de lipsă de sensibilitate. Dar dacă noi nu-l proclamăm pe Fiul lui Dumenzeu, oare ne va proclama El pe noi în faţa Tatălui care este în ceruri? Dacă Iisus este, cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu şi primul Crăciun a fost ziua Naşterii Sale din Fecioara Maria şi dacă El a venit în lume pentru mântuirea noastră, ce am putea spune despre faptul că noi îngăduim unui pumn de oameni nemulţumiţi să ne nege nouă dreptul de a sărbători Naşterea Lui în pieţele publice?

Dar, în pofida tuturor acestora, “Dumnezeu să va ţină în pace, veseli gentlemeni, nimic să nu vă sperie”, nici măcar ACLU, în această zi a Crăciunului care vine.

Notă: Patrick Buchanan a fos de două ori candidat la nominarea ca Preşedinte din partea Republicanilor şi a Partidului Reformei în anul 2000. Acum el este comentator şi columnist şi a servit trei preşedinţi la casa Albă, a fost panelist fondator de şouri la trei televiziuni naţionale şi autor a şase cărţi. In prezent, poziţia lui este de Chairman al CAUZEI AMERICANE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s